Setzé repte: Qui és millor intèrpret?

Tenim a una jove intèrpret que és clarament una promesa de futur, inclús alguns creuen que ja podria rivalitzar amb els millors intèrprets del món.

Com estaria bé comprovar la seua capacitat, s’ha convidat a un dels millors intèrprets del món per a fer una competició. No obstant, també hi ha un altre intèrpret que vol participar (encara que pareix ser que és prou fluixet).

Per tant tenim a tres participants, que anomenarem com segueix:

– I: intèrpret promesa.

– S: súper intèrpret

– F: fluixet

La prova només està pensada per a la intèrpret promesa, i per tant ella haurà de triar contra qui competir tocant tres obres diferents. Una vegada ha elegit les obres, les haurà de tocar elegint a un competidor de manera alternada entre el súper intèrpret i el fluixet, és a dir, té dues opcions:

– La primera obra contra S, la segona contra F i la tercera contra S.

– La primera obra contra F, la segona contra S i la tercera contra F.

Ara bé, per a guanyar la competició, ella hauria de ser la guanyadora (decidit per un jurat imparcial) de com a mínim dues obres seguides.

Quina seria la millor opció per a triar si ella vol guanyar la competició (ja que li regalarien un instrument molt bo i que no tots poden aconseguir. En la tenda on està exposat sempre hi ha cua)?

Ànim i sort 🙂

6 pensaments sobre “Setzé repte: Qui és millor intèrpret?

 1. Jajajaja😂😂
  Hola Salva!!
  Crec que ja tinc la solució a aquest repte, encara que no estic completament segura. El dimarts et comente el resultat…
  Penses en tot😜 Fins prompte!!

   • Hola, crec haber trobat la solucio. La resposta es la primera serie. La resposta és simple, l’interpret ha de guanyar dues rondes seguides per lo tant si agafarem la primera serie donaria igual si guanyem dues vegades a F si perdem contra S no serviria de res i perdriem el repte. De l’altra manera tindriem dues oportunitats contra S i per tant dues posibilitats d superar el repte perque guanyar a F seria el més fàcil.

 2. Hola, crec que ja tinc la solció a aquest problema, que per la meva part és un dels més facils que has posat. La resposta correcta seria la primera serie ja que té que guanar dues rondes seguides i en la segona opció encara que guanyara dues vegades al fluixet sols tindria una oportuinitat contra S, pero en la segona evidentment guanyaria al fluixet i tindria dues oportunitats de gunyar a S i per lo tant el doble de posibilitats de superar el repte.

  • Hola Sergi. Efectivament, com comentes, seria millor l’opció A. El raonament que has fet és interessant, però amb compte, la probabilitat de guanyar elegint l’opció A no és exactament el doble que la de l’opció B, ja que els diferents successos no són equiprobables. No es pot comptar únicament la quantitat de maneres de guanyar i la quantitat de maneres de perdre, ja que les diferents maneres de guanyar i de perdre tenen diferents valors de probabilitat. El que s’ha de fer es comparar la probabilitat de guanyar de cadascuna de les opcions. En la solució del repte que he plantejat (i que també pots veure, donat que està publicada) tens un cas particular calculat amb uns valors concrets de probabilitats i també el cas general. De tota manera, molt ben vist que l’opció A era la millor, ja que inicialment pareixeria que és millor enfrontar-se més vegades contra el fluixet, però com has intuït no és així. Gràcies pel comentari.

 3. Sens haber escrit dues vegades es que com el primer no s’enviaba pensaba que había fet algo mal axí que he escrit un altre pero els dos diuen el mateix. Perfavor Salva estaria molt bé que hem digueres i la solució és correcta o no.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s